Cum să speli și să călci un tricou cu imprimeu?
În anii 90, a apărut imprimarea individuală pe tricouri și pulovere. Acestea erau așa-numitele traduceri, care erau rulate din hârtie specială pe țesătură aproape cu un fier de călcat. O astfel de moletă a crăpat rapid, la spălare, moletul a căzut, mai târziu a rămas din ce în ce mai puțină amprentă. Acest stil de inscripții „stropite” este acum folosit chiar și în stilurile de font! Mai jos vom arăta câteva dintre lucrările noastre, în care am transferat special inscripțiile cu fonturi „stropite”))).
Au trecut mai bine de 20 de ani de la anii 90 când imprimantele au realizat astfel de printuri nesigure, iar clienții noștri sunt încă îngrijorați că imprimările noastre se vor ciobi, crăpa și cade. Voi spune imediat că aceeași așa-numită imprimare „apă” nu mai este folosită. Asemenea imprimeuri sunt încă vândute, dar imprimarea nesigură nu mai este utilizată pe scară largă. Cu toate acestea, coacerea de proastă calitate poate cauza în continuare dezlipirea imprimării.
Un alt pericol pentru păstrarea imprimeului, este spălarea sau călcarea prea dură direct pe partea de sus a imprimării. Așa că imprimarea se poate strica, iar în cazul călcării, pelicula se poate topi și se poate lipi de suprafața fierului de călcat.
Ce nu vrei să vezi pe tricou după ce l-ai spălat, călcat, uscat sau pur și simplu l-ai purtat mult timp?
1. Apariția petelor pe un tricou după spălare.
2. Spălarea culorii sau schimbarea culorii.
3. Pierderea formei originale sau modificarea dimensiunii produsului.
4. Deteriorarea, dispariția totală sau parțială a amprentei, vărsarea, decojirea, crăparea, încrețirea.Mai jos vom oferi recomandări pentru îngrijire, călcat, spălat, tricouri și hanorace cu imprimeuri. Să spunem imediat că imprimeurile pe care le facem rezistă ani de zile, rezistă la zeci de spălări și călcări. În plus, există cerințe diferite de îngrijire pentru imprimările realizate cu diferite tehnologii.
Luminozitatea culorilor.
Luminozitatea culorilor de sublimare nu poate fi pierdută. Sublimarea nu se estompează și nu se umflă, firele sunt vopsite profund și fiabil în termopresa. Cu toate acestea, depozitarea permanentă a articolului în lumina directă a soarelui (în vitrină, de exemplu) poate duce la arderea imprimării. Nimeni nu a anulat încă puterea radiațiilor ultraviolete.
Nici luminozitatea printurilor realizate prin transfer termic (adică a filmelor) nu poate fi pierdută: filmul în sine are o culoare profundă și strălucitoare protejată. Cu toate acestea, ultravioletele (lungi, mai ales lungi) pot afecta calitatea stratului adeziv. Apoi unele elemente, mai ales delicate, subțiri se pot desprinde. Dacă observați acest lucru la timp, atunci stratul adeziv poate fi activat, iar filmul poate fi presat din nou cu o presă de căldură sau un fier de călcat. Dar de ce? Cu o expunere atât de puternică și prelungită la soare, cel mai probabil, țesătura tricoului își va pierde aspectul: negrul va deveni gri-roșcat, iar albul va deveni galben.
Luminozitatea imprimeurilor realizate prin imprimare directă și prin serigrafie poate dispărea de la expunerea prelungită la soare sau de la spălarea frecventă în apă fierbinte la viteze mari.Cu toate acestea, această pierdere nu se compară cu ceea ce se întâmplă cu imprimeurile „apă”. Aici aș spune pur și simplu „Nu merită”. Ai grijă de lucrurile care îți sunt dragi.
Spălare.Pentru hainele cu imprimeuri individuale, cu moletare, logo-uri, se recomandă spălarea delicată, adică modul „Articole delicate” sau „Spălare manuală”, ceea ce înseamnă pur și simplu cicluri de spălare mici (cu siguranță nu mii, nu 800 și nu 600 de rotații) și incomplet centrifugare, dar garantează și spălarea cu apă caldă sau rece în loc de fierbere. De exemplu, modul de spălare a lenjeriei de pat presupune spălarea în apă fierbinte. Iar tricourile noastre cu model nu au absolut nimic de-a face cu asta. Ce mai recomand:
1. Evitați spălarea prea des. Este tot un tricou, nu șosete. Spălați-l când este murdar :-).
2. Încercați să o faceți manual, adică aplicați spălarea manuală a imprimării. În același timp, imprimarea nu trebuie frecată activ. Printul nu este un cartof, iar spălatul nu este gătit.
3. Când spălați la mașină, întoarceți tricoul sau puloverul pe dos. Imprimeul va fi protejat de un al doilea strat de material. Utilizați un ciclu de spălare blând la mașină.
4. Dacă produsul nu poate fi întors pe dos sau detaliile de imprimare sunt prea mici, atunci ar trebui să puneți articolul într-o pungă de rufe (astfel de pungi sunt vândute în magazinele de hardware și sunt folosite pentru spălarea sutienelor).
5. Evitați să folosiți clor, înălbitori, pulberi care conțin înălbitor (pentru țesături albe). Sau nu încercați să turnați substanțe de albire pe petele de pe produs. Înălbitorul este capabil să mănânce totul, inclusiv stratul colorat și stratul adeziv.
6. Săpunul obișnuit de uz casnic, detergenții blânzi ca gel, pudra pentru țesături colorate sunt potrivite pentru spălare.
Flotări
Strângerea tare, puternică, еste de asemenea, nefavorabilă pentru desene, în special pentru cele mari realizate cu film termic. Răsucirea poate lăsa îndoiri nedorite. Deși pare logic: răsuciți, stoarceți un lucru frumos, bineînțeles că îi poate dăuna. Este mai bine să nu rasuciti prea tare tricoul și să dureze puțin .sau veți ajunge să-l uscați la călcat. Dar pur și simplu nu-l supune pe bietul tip torturii unei stoarceri sporite.
Și nu-l întindeți prea mult. Nu este nevoie să verificați imprimarea, testați-o „ca un tractor”. De ce ai nevoie de aceste teste de impact? Imprimarea în sine poate rămâne pe loc fără deteriorare, dar ce se întâmplă dacă lucrul în sine se întinde?
Înmuiere.
Te rog, te rog, nu mai înmuia lucrurile ore în șir. Astfel de acțiuni nu sunt necesare nu numai pentru textile cu imprimeuri și desene, ci și pentru lucruri obișnuite. Firele textile putrezesc încet de la înmuiere prelungită. Nu se poate întâmpla nimic cu imprimeul, dar lucrul poate părea uzat, vechi.
Uscare
Tricourile, hanoracele și alte produse cu imprimeuri trebuie uscate pe un suport de uscare sau pe balcon. Dar te rog, nu exagera! Nu lăsați tricoul la soare timp de câteva zile, mai ales în soarele de vară.Dacă pielea umană poate arde sub soarele roșu, ce putem spune despre imprimeu?
Vă sfătuiesc să nu activați modul de uscare atunci când spălați într-o mașină de spălat, nu folosiți agrafe de rufe pe imprimeu și pe umerii tricoului (tricoul își poate „aminti” agrafele de rufe și veți purta un tricou cu etichete), nu uscați tricoul pe calorifer, deasupŕa aragazului, în dulapurile cuptorului. Ar fi o idee bună să uscați imediat un tricou sau un pulover pe un suport de uscare (pe cuier sau pe umeraș.
Calcat
Imprimeurile nu necesita calcare. Se pot calca doar pe doș. P0Călcarea chiar va sigila și fixa imprimarea. Dar tratamentul termic extern fără un material de protecție între vopsea/film și fier de călcat va arde, coroda, ondula sau șifonează cu ușurință desenul sau inscripția.
Albire
Stii un truc misto cu blugii? Rulați, mototoliți, legați cu noduri și benzi de cauciuc și înmuiați în înălbitor. Și apoi obțineți blugi la modă cu pete albe. Și ce credeți că se va întâmpla dacă picăți înălbitor pe imprimeu? Da, așa este: imprimeul va fi acoperit cu aceleași pete albe la modă, dar imprimeul nu va mai fi la fel de trendy.
Pete de transpirație.
Am avut un caz interesant aici: ni s-a dat un tricou de imprimat. Și, aparent, era deja purtat, nu nou, cu transpirație uscată. Și am imprimat pe el. În timpul uscării în infraroșu a imprimării directe, aceste pete au apărut ca galben-maronie.Desigur niciodată nu cereți să va imprimati un tricou murdar!
Dar ce s-a întâmplat cu acel tricou? Imprimeul a ieșit strălucitor și frumos, dar chestia a fost imposibil de purtat. Clientul l-a spălat în apă foarte fierbinte de 20 de ori. Pentru a 20-a oară, sudoarea coaptă a plecat în sfârșit. Dar amprenta s-a estompat. Pentru prima dată în toată perioada tipăririi directe, am fost abordați cu faptul că imprimarea s-a estompat. Dacă fierbeți sfecla timp îndelungat, aceasta devine alba și se transforma în borș. Iată imprimarea a început sa ramana in apa clocotita puțin cate puțin și s-a descompus. Să tipărim în mod clar și sa folosim antiperspirante. 😄
Galben. Țesătura albă a devenit galbenă sau gri.
Din fericire, imprimarea nu poate deveni galbenă. Dar țesătura în sine poate deveni galbenă, cel mai probabil vorbim despre un tricou din bumbac sau un tricou de sublimare în două straturi (jumătate din fire sunt din bumbac, jumătate sunt sintetice), dar nu și un tricou sintetic. Bumbacul este o țesătură naturală, se poate decolora, devine gri, se îngălbenește, se poate acoperi cu colaci și poate absorbi transpirația. Prin urmare, onoarea trebuie protejată de tinerețe, iar lucrul - din momentul dobândirii. Pentru a nu vă aduce tricoul sau puloverul la un rezultat similar, vă rugăm să nu uscați lucrurile mult timp în lumina directă a soarelui. Și dacă dezastrul s-a întâmplat deja și nu sunteți pregătit să vă despărțiți de lucru, atunci nu este nevoie să luați măsuri drastice. Evitați înălbitorii care conțin clor. Este mai bine să duceți lucrul la profesioniștii de curățătorie chimică. Acolo, veți fi înapoiat la fosta lenjerie a țesăturii, iar imprimeul va fi păstrat.
Culoarea neagră intensă sau grafit a devenit gri-galben.
Motivele acestui rezultat sunt aceleași: soarele, depozitarea într-o cameră puternic luminată sub becuri. Toate acestea sunt nesănătoase pentru țesăturile saturate negre. Este puțin probabil să reușim să restabilim culoarea anterioară a țesăturii negre. Cel mai probabil, imprimeul arată grozav, dar tricoul în sine a devenit „nu atât de bun”. În acest caz, rămâne doar să tragi concluzii pentru viitor, și să porți tricoul preferat la țară sau pe întuneric.
Culoarea roșie a devenit roz.Dacă vopselele pentru țesături s-au dovedit a fi mai puțin stabile decât v-ați dori (în principal, această situație este posibilă cu produse naturale din bumbac), atunci sub lămpi sau soare sau după depozitare îndelungată, roșul (sau alte țesături strălucitoare, dar întunecate) pot apărea ușoare. linii (de exemplu, roz) pe pauze și coturi sau pete luminoase. Nu veți putea restabili culoarea materialului, dar în viitor veți ști că ar trebui să depozitați cu grijă lucrurile în locuri întunecate, pe umerase sau rafturi, să alegeți țesături semisintetice sau lycra, să fiți atenți la lucrurile din alb. , galben, cu alte cuvinte, țesături ușoare.
Pe imprimeu au apărut cute.
Ați depozitat lucrurile după uscare într-o grămadă, prăbușit ca într-un magazin second-hand în ziua livrării. Ai împăturit, ai mototolit tricoul și l-ai pus deoparte pentru iarnă într-o cutie sau adânc în dulap. Și au apărut fisuri sau rupturi pe imprimeu.
În primul rând, te rog să nu mai faci asta. Găsiți o modalitate de a depozita lucrurile ordonat, îndreptați lucrurile în timp util după uscare, folosiți agrafe de rufe și umerase.
În al doilea rând, dacă totul s-a întâmplat deja, atunci puneți masa de călcat, încălziți fierul de călcat, întoarceți tricoul pe dos și călcați corect imprimeul din interior, treceți prin fier de călcat de mai multe ori. Crăpăturile se vor îndrepta, crăpăturile se vor „lipi”, imprimeul va arăta din nou ca nou și foarte elegant.
S-au desprins mici elemente elegante ale imprimeului, puncte, cratime, petale.
Călcarea nu va ajuta aici. Este necesar să tăiați din nou elementele lipsă și să efectuați din nou procedura de transfer termic. Purtăm astfel de tricouri și pulovere pentru recuperare.
Recomandări pentru îngrijirea îmbrăcămintei.De regulă, pe tricoul sau hanoracele sau șorțul nostru cu imprimeu (ca pe orice altă îmbrăcăminte) găsiți o etichetă cu recomandări pentru curățarea, spălarea, călcarea și uscarea acestui articol de îmbrăcăminte. Este posibil ca produsele realizate la comandă să nu aibă etichete (în acest caz, sfaturi pot fi găsite în acest articol sau solicitate de la operatorul nostru).